Viime viikkoina on tullut reissailtua suomenmaata sekä pituus- että poikittaissuunnassa. Ensiksi muutaman päivän junareissu Helsinkiin ja sitten 400 km keikka anoppilaan. Taas auton rattiin ja Helsinkivisiitti toi 1200 ajokilometriä sekä lisäksi Espoon ja Helsingin välisissä ruuhkissa lapsenlapsen harkkakuljetuksia parinsadan kilometrin verran. Viihdyn kyllä mainiosti reissunpäällä, mutta on ihana välillä istahtaa kotona läppärin ääreen muistelemaan vauhdikkaita viikkoja ja kaikkea sitä hauskaa, mistä sai nauttia reissailun lomassa.  

P2070020.jpg

 

Tyttärentytär on edelleen innokas askartelija, ja nykyään ideoita tulvii niin, että mummi ei tahdo perässä pysyä. Sallilla  oli uusi kettumalli, ja sehän inspiroi monenmoiseen kettuiluun. Lukuisten piirustusten lisäksi perustettin kettukerho, jonka järjestelyihin kuului jopa kettulipun nosto salkoon.

P2070022.jpg

 

Olin tuonut mukanani askarteluvihkosen, johon kuului sapluunat erilaisten urheilijoiden ja jumppareiden vaatetuksiin. Tässä tehtiin ballerinalle uudet harkkakamppeet balettitunnille.

P2170005.jpg

 

Naamioaskartelun pohjana oli valmis muovinen tähtinaamari, jonka päälle oli helppo muovata sanomalehden palasista koiranaamio. Salli oivalsi hienosti tehdä koiralle hieman lupsottavat korvat, jolloin naamiosta tuli ihan hänen oman koiransa näköinen.

P2180027.jpg

 

Tässä vaiheessa oli sanomalehtiliimaukset tehty ja päällimmäiseksi liitettiin vielä valkoinen kerros, ettei sanomalehtiprintit näy lopullisen maalauksen läpi. Naamion kuivumisen jälkeen leikattiin silmäaukot, ja Salli piirsi haluamansa koirahahmon esiin. Sen jälkeen vain leikkaus ja maalaus.

P2170008.jpg

 

Samoille lämpimille syntyi myös kulhomuotin päälle uusi paperimassakulho, joka sitten jätettiin kuivumaan ja odottamaan maalausta.

P2180016.jpg

 

Välityönä Salli suunnitteli "meikkisetin".

P2180025.jpg

 

Helmimassasta muovautui helposti kivoja kuvioita. Kauniista langoista syntyi totuttuun tapaan ystävänrannekkeita.

P2180014.jpg

 

Kokeiltiin myös "kirjan" tekoa leikkelemällä lehdistä kuvia ja keksimällä niistä tarinoita. Tällainen ajanviete saattaisi toimia joskus, kun on hetki: "Nyt en keksi mitään tekemistä".

P2190028.jpg

 

P2190029.jpg

 

Sallin harrastusten myötä leikit ovat paljolti vaihtuneet jumppapainotteisiksi. Mummi saikin kunnon tehokuurin personal trainerin opissa. Eikä suinkaan mitään pientä käsien ojentelua nojatuolissa, vaan monena päivänä vähintään tunnin jumpat, missä ei unohdettu yhdenkään lihaksen olemassaoloa (eikä mummi pitkään treenien jälkeenkään) ;)

Minnihiirileikkiin sentään keretttiin. Sisu-koira, kun on kaikessa aina mukana, sai myös esittää vuorollaan Minniä.

P2160002.jpg

 

Talonrakennusprojektissa oli kysyntää innokkaille maalariapulaisille.

P2060013.jpg

 

Toisella helsinkireissullamme päätyönä oli huoltaa toisen tyttären koirat isäntäväen tällä kertaa Espanjaan suuntautuneen lumilautalomailun ajan. Heidän huushollissaan on talvihorrosta viettänyt kesällä mahtavasti satoa tuottanut chili. Huomasimme, että pensa oli ryhtynyt työntämään uutta ksavua varrestaan. Syksyn viimeiset chilit olivat kuivahtaneet ihan käyttökelpoiseen kuosiin talven aikana. Kun sain Sallin vielä kaveriksi hommiin, niin keräsimme chilit purkkin, katkoimme kuivuneita latvuksia ja vaihdoimme mullan.

P2150026.jpg

 

P2150024.jpg

 

Nyt vain uutta satoa odottelemaan. Nupun alkujakin oli jo näkyvissä.

P2180022.jpg

 

Vaikuttavan näköinen lamppuversio on tyttären porukoiden matkamuisto syksyiseltä Dominikaanisen tasavallan matkalta. 

P2140005.jpg

 

P2140001.jpg

 

Helsingissä tämän talven säät näyttävät olevan vielä enemmän sekaisin, kuin meillä Oulussa. Näsiä aloittelee helmikuussa kukintaansa ja Espoossa oli uutisten mukaan pyrähtänyt ensimmäinen mustarastaspoikue pesästään. Turun seudulla tuntui kukkivan kirsikka. 

IMG_20200219_151408.jpg

 

Meidän vierailuun osui parikin kunnon myrskyä valtaisine vesisateineen. Mervedet pyrkivät rantateille, ja jokien vedet nousivat pakoin toista metriä. Mitättömän pienestä ojapahasestakin kehittyi riehakas koski. Puiden kaatumiset ja kattopeltien rullautumiset ovat ihan arkipäivää tälle talvelle. 

P2170010.jpg

 

Kultturiakin mahtui helsinkivisiittiin. Oopperan ohjelmistoon valmistui juuri Liam Scarlettin versio Carmen -baletista. Jo pelkästään Georges Bizetin musiikki vetäisi näytöstä katsomaan, mutta tanssi itsessään oli myös Carmenille ominaista tunnetta ja hurjia käänteitä tulvillaan. Koreografia noudatteli pitkälti tuttuja askelkuvioita paikkapaikoin höystettynä  michaeljacksonmaisilla tehokkailla lanneliikkeillä. Kansallisbaletin tanssijoihin voi aina luottaa, niin nytkin. Nähtiin teknisesti tasokasta työskentelyä ja tulista tunnetta. Lavastuksessa kiinnitti huomiota, että pienimuotoinen voi olla tehokasta. Hieman karuhkon oloinen taustarekvisiitta toimi hyvin muutoin tunnemyrskyisen tanssin kontrastina.  

P2200044.jpg

 

Alunperin en uskonut ennättäväni Carmen -balettia katsomaan, mutta onnistuimme ystäväni kanssa kuitenkin pääsemään omaisten kenraalin näyökseen. Paikkamme olivat toisella parvella, mistä näkee tietenkin tanssikokonaisuuden hyvin, mutta jotkut yksityiskohdat jäävät kokematta. Bonuksena kuitenkin oli se, että kerrankin näki myös orkesterin työskentelyä, kun permantopaikoilta orkesteri jää kokonaan montun kätköihin.

P2200038.jpg

 

P2200041.jpg

 

P2200033.jpg

 

Bongasin uutta taidetta oopperan seinältä.

P2200034.jpg

 

Aina pitää tarkistaa myös herkkutarjoilujen taso.

P2200036.jpg

 

Ihan ilokseni napsin kuvia tyttären saamista näytöskukkasista.

P2080032.jpg

 

P2080028.jpg

 

P2080065.jpg

 

P2080060.jpg