Perheeni naureskelee minun jokajouluiselle vaivihkaiselle varmistukselleni, että jos joulupukki ei muistakaan tuoda tarpeeksi suklaarasioita - ainahan se muistaa, ja sitten ollaan ihan pulassa suklaiden tuhoamisen kanssa. :D

Joulun jälkeen, hieman huonolla omallatunnolla, päätin näperrellä tyhjentyneistä suklaarasioista kortteja, joita voisi myöhemmin laittaa mukaan lahjapaketteihin. Olin tullut myös arvelleeksi, että keksisin vielä uusiokäyttöä pantittomille tölkeille. Niinpä nämä kaksi eteen tullutta jatkojalostuskohdetta yhdistyivät kuvioleikkurin siivittämänä perhosaiheisiksi lahjakorteiksi.

Kortit%20-15%20004.jpg

 

Kortit%20-14%20O%20006.jpg

 

Näin joulun jälkeen voi jo julkistaa tyttären porukalle lähteneen joululahjan. Aika monet vanhat farkut pääsivät aivan uuteen tehtävään peittona, vaikkapa veneelle tai ehkä muuten vain esim. piknikillä käytettäväksi.

farkkupeitto%20012.jpg

 

Hauskaa nettivinkkiä soveltaen syntyi farkkusuikaleista koko joukko rannerenkaita. Hapsutin suikaleen reunat ja rypytin kangasta pujotellen helmiä väliin.

Ukkohalla%20-14%20022.jpg

 

Kierrätysteemaa jatkaakseni tekaisin myös vanhan villapaidan hihoista tossusukat. Sukat valmistuivat kaikessa kiireessä aattoyön viimeisillä tunneilla ( heh heh, yritän kait tässä selitellä, että osaan toki tarvittaessa ommella nätimpiäkin aitapistoja).

tossusukat.jpg

 

tossusukat%202.jpg

 

Ukkohalla%20-14%20017.jpg

 

 

Tällaisiin kivanvärisiin Nalle -lankoihin olin törmännyt joskus kauppareissullani ja nyt joulun alla niistä silmukoitui kaiken kaikkiaan kolmet sukkaparit.

sukat-14%20009.jpg

 

Tässä sukkamallissa oli ohjeistettu kutomaan helpolla ja nopealla tavalla hiukan pitsimäistä vaikutelmaa. Nopeaa oli, ja tulihan siihen vähän reikäkuviota, ja reikienhän sanotaan lämmittävän (tietenkin, mikäli ne eivät satu olemaan sukassa pohjapuolella).

sukkia%20O%20003.jpg