Minkään kuntosalitreenin jälkeen ei voi tuntea oloaan niin kaikkensa antaneeksi, kuin hillasuolla rämpimisen jälkeen. Hot-elementtikin toteutuu, kun aurinko räköttää täydeltä terältä ja mittarissa väreilee hellelelukemat. Hillasankon kanssa jumpatessa tulee lihasharjoitusta yllättävän monipuolisesti (viimeistään illalla joudut toteamaan, että kaikki lihakset, sellaisetkin, joita et tiennyt olevan olemassakaan, ovat tosi kipeinä). 

Tietysti jalkalihakset joutuvat vankkaan työskentelyyn koko treenin ajaksi, mutta tehojumpasta nauttivat myös selkä- ja vatsalihaksesi, kun kahmit kaksinkerroin kumartuneena hillasaalistasi kasaan. Välillä ärsyynnyt paarmapivestä, joka jaksaa pörrätä kiusanasi jatkuvasti. Erinäisiä vartalon kiertoliikkeitä hyväksikäyttäen huidot paarmoja ja sääskiä selästäsi, olkapäiltäsi ja ilmatilasta ympäriltäsi. Toisinaan on pakko raapia kutiavia puremajälkiä niskasta ja yrittää kurottautua katsomaan, että miten ihmeessä joku ötökkä on päässyt puremaan selästä housunkauluksen ja paidan välistä, vaikka juuri sen alueen olit suojannut erityisen tarkasti. Oma lukunsa on, kun istahdat upottavalle mättäälle syömään eväitäsi, ja ylösnousuvaiheessa väsyneet raajasi kaipaisivat avukseen jonkinlaista nostolaitetta. Lounaspaikan maisemat sentään korvaavat vaivan.

Treenistä tulee helposti pitkäkestoisempi kuin alunperin olit suunitellut. "Vielä pitää katsastaa tuo seuraava suolämpäre", ja ennenpitkää huomaat, että paluumatka autolle on venynyt toooosi pitkäksi. Takaisin tullessasi raahaat kymmenen kilon "kahvakuulaa" mukanasi mättäältä mättäälle hypellen, ja huomaat että vaikka karhua et tälläkään reissulla pääsyt näkemään, niin Neste-Hukka onnistui hyökkäämään kimppuusi kaikista varotoimenpiteistä huolimatta.

Tavanomaiseen salitreeninn verrattuna sinulla on hillareissun jälkeen, vankan lihasrääkin lisäksi, hieno selviytymisseikkailu muisteltavanasi talvikylmillä. Uurastuksen kruunaa tietysti marjasaalis, joka toimii oivana lääkityksenä tulevissa flunssaepidemioissa ja vaikkapa tehokkaina palautushiilareina talvisten jumppatreenien jälkeen.

 

Hillareissut%20-14-normal.jpg