Tämä saintpaulia näyttää suorastaan pursuavan onnentoivotuksia, siispä suotakoon hänelle kunnia toivottaa herttaisen hempeät onnittelut kaikille äideille.

P5130001.jpg

 

Lasten äitienpäiväkortit toteutettiin sokerivedellä ja vesiväritipalla. Varsi piirrettiin puuväreillä. 

IMG_4890.jpg

 

Vanhemmilta oli saatu ihanat perhoset lentelemään valmiisiin kukkasiin.

IMG_4893.jpg

 

Lahjaksi paketoitiin äidille kirjanmerkki.

IMG_4894.jpg

 

Merkin taitosjäljet oli tehty etukäteen. Opastetun taittelun jälkeen lapsi liimasi ja piirsi angry bird- tai pupumerkin valmiiksi.

IMG_4910.jpg

 

 Kimppu värikkäitä vappukeppejä toivotti  iloista juhlamieltä päiväkodin vappukarnevaaliin.

IMG_4854.jpg

 

Lapset olivat kieputelleet kepit tapettisuikaleesta ja lahjanaruista.

IMG_4856.jpg

 

Herkkupöytä.

IMG_4874.jpg

 

Vapun prinsessoille ja keijukaisille taiottiin kuninkaallinen linna.

IMG_4879.jpg

 

Ritareille, hämähäkkimiehille sun muille naamiaisotuksille väsättiin sopiva piileskelysoppi. Lapset muistuttivat etukäteen, ettemme vain unohda järjestää kummitusluolaa juhliimme. Tokihan kerrossänkyjen alakertaan rakennettiin jälleen hämärä ryömimispaikka. Leikien, laulujen ja riehakkaan juhlinnan välissä syötiin eväät ja herkut retkitunnelmissa lattiatasossa. Tämä on kestosuosikkien joukkoon kuuluva "ohjelmanumero", joka voi tehdä vaikka ihan tavallisesta arkipäivästäkin juhlaa. Onnistuneille kekkereille ei välttämättä tarvitse tilata Hevisaurusta tai muita arvovaltaisia viihdyttäjiä.

IMG_4880.jpg

 

Maitopurkin korkeista yritettiin tehdä vappuhyrrät, mutta olisi ilmeisesti tarvittu oikeaa karhunlankaa. Puuvillalanka toimi kovin vaivalloisesti.

IMG_4912.jpg

 

Kotimme ikkunan alle on ilmestynyt herätyskello. Se rämisee aamuseitsämältä äänellä, johon pystyy vain kevätintoaan toitottava fasaani.

P4300007.jpg

 

Fasaania ei saa hiljaiseksi edes tämän kevään järkyttävän kylmät säät. Myrskyisässä kuvassa kataja värjöttelee yksin pihallamme toukokuun 10. päivä. Normi keväänä ympärillä kukkii vähintäänkin sinivuokko. Lähituntumassa pitäisi kukoistaa myös näsiän täydessä loistossaan, tai itse asiassa jo hieman ylikukkineena, sillä tavanomaisena keväänä näsiä aloittaa kukintansa jo huhtikuun puolivälissä.

P5100019.jpg

 

Näsiän tilanne nyt toukokuun alussa.

P5030003.jpg

 

Siis, tämän näköistä oli edellisinä keväinä tähän aikaan.

Piha%20-15%20008.jpg

 

Pihan yleisilme tänä keväänä kymmenes toukokuuta.

P5100033.jpg

 

..kun oikeasti pitäisi näyttää jo hyvinkin tältä,

Bataatti%20-15%20012.jpg

 

... ja keltavuokkokin aukoisi nuppujaan.

Kev%C3%A4tpiha-15%20011.jpg

 

...samoin posliinihyasintti.

Bataatti%20-15%20009.jpg

 

Lumituiskujakson jälkeen, toukokuun 12. päivä, kaksi rohkeaa sinivuokkoa kurkisteli, että jokohan uskailtaisi hieman avata terälehdyköitä. Muu sisarusporukka ei ollut ihan yhtä optimistista.  

P5070005.jpg

 

Syvänsiniset saintpauliat kirittävät sinivuokoja kukintakisaan. No, helppohan siinä on huudella, sisälämpötiloissa ja täyden palvelun olosuhteissa! 

P5130015.jpg

 

Vaaleanpunainen paavalinkukka säestää vieressä.

P5130012.jpg

 

Sen sijaan, tämä santtu on ottanut tehtäväkseen tuurata sinivuokkoja, ja onpa myönnettävä, että matkimisleikki sujuu varsin mallikkaasti.

P4290013.jpg

Vilkaisu ulos ikkunasta osoittaa, että tänään, äitienpäivänä, sataa edelleen räntää. Sinivuokot napittavat lehtiruusukkeitaan tiukemmin kiinni, ja näsiäpensas näyttää vain hyljätyltä risukimpulta. Mutta taisinpa kuitenkin kuulla peipposen virittävän pientä säkeen tapaista, ja on sepelkyyhkykin uskaltanut näille leveyksille. Myös västäräkki tepasteli räntäisellä pihanurmella, joten on tässä sentään jokunen kevään merkki näkyvissä. Muutama kunnollinen aurinkopäivä tähän, niin saadaan hyttyset hereille, ja sitten onkin pöytä katettu vaikka pääskysen tulla. :)