Perhosorkideat alkavat olla jo hyvin kukassa. Osa kuitenkin näyttää vielä jurottavan, kukkavarsi ja nuput ovat kovasti kesken teon. Voi olla, että niiden kukkimispäätöstä saadaan odotella vielä pitkäänkin. Orkideat voivat olla toisinaan melkoisia nirppanokkia. No, nämä lepeämpiluontoisemmat kukkivat nyt innolla ja suorastaan kilpailevat hoitajansa suosiosta.

TP%20-14%20016.jpg

 

Orgidea%20-15%20021.jpg

 

Orkidean hoito-ohjeita taitaa olla yhtä paljon kuin kasvattajiakin. Joidenkin mielestä kukka pitää upottaa kerran viikossa vähintään puoleksi tuniksi veteen. Veden pitää mielellään olla sadevettä tai kenties jostain lähteestä noudettua. Minun orkideani ärsyyntyisivät moisesta paapomisesta. Meidän diili on, että kerran viikossa kunnon loraus kraanavettä ja tosi harvakseltaan orkidealannotetta (vesi ei saa jäädä seisomaan aluslautaselle). Eihän ne sillä hoidolla kasvata varsitolkulla kukkavanoja, mutta en minä vastaavasti niiltä sellaista edellytäkään. Voi toki olla, että tuo mököttävien porukka leppyisi nopsempaan, jos yrittäisi tarkemmin toteuttaa jokaisen yrtin henkilökohtaisia mieltymyksiä.

Orgidea%20-15%20010.jpg

 

TP%20-14%20008.jpg

 

TP%20-14%20005.jpg

 

Tämä leopardikuosinen orkidea on tällä hetkellä minun suosikkini. Sen kukka on hieman muita pienempi, mutta kivasti hiukan vahamainen ja väri lähes neonkeltainen hauskoine pilkkuineen.

TP%20-14%20011.jpg

Perhosorkideat (Phalaenopsis) ovat joka tapauksessa varsin helppohoitoisia kasveja. Tekisi mieli kokeilla vaativampiakin orkideasukuja. Olisi mielenkiintoista nähdä, onnistuisiko sellainen änkyrämpi ikkunalaudan "prinsessa" kasvattamaan minusta vielä nöyrän, tarvittaessa vaikkapa sadevesilläkin läträävän hortonomintekeleen. ;)