Nämä puvut heräävät eloon la 2.8. klo 15 Ylivieskatalossa. Baletin ja nykytanssin nuoret harrastajat Oulun seudulta sekä heidän maineikkaat opettajansa, puolalaiset tanssin ammattilaiset, Tomazs Fabianski ja Tomazs Bazan tulevat esittämään syvälle tunteisiin porautuvan tanssiteoksen, joka kertoo primitiivikansojen uhrausriitistä kevään hyväksi. 

Vaslav Nijinskin koreografioima teos sai ensi-iltansa sata vuotta sitten Pariisissa, ja yleisön vastaanotto oli suorastaan myrskyisä. Ihmiset ottivat teoksesta kantaa siinä määrin hyökkäävästi, että esitys oli keskeytettävä. Tanssin liikekieli oli silloin aivan uutta ja haastavaa niin tanssijalle kuin katsojallekin. Edelleenkin koreografia tuottaa esittäjilleen suurta päänvaivaa vaikeine askelkuvioineen. Igor Stravinskin musiikissa jo sinällään on valtava intensiteetti ja lataus, joka iskeytyy kuulijan selkäytimeen. Ja kun tarinassa valitaan tanssijoiden joukosta yksi nuori taas uudelle keväälle uhrattavaksi, joutuu yleisö väistämättä kokemaan yllättäviä tunteita.

Tomas Fabianski on tehnyt teoksesta oman koreografisen versionsa, jonka hän on myös sovittanut nuorten tanssijoiden toteutettavaksi. Tomazs näkee, että primitiivisillä kansoilla ja hyvin pienillä lapsilla on yksi yhteinen piirre, he voivat olla viattomalla tavalla julmia toisilleen. Pieni lapsi oppii kuitenkin vähitellen ympäristöstään, että käyttäytymiselle täytyy löytyä sosiaalisempia muotoja. Nuorella voi olla vielä kosketuspintaa noihin tunteisiin, ja niitä alkukantaisia tunteita voisi hyödyntää tulkitessa tämän teoksen tunneskaalaa.

kev%C3%A4tuhri%2C%20puvut-normal.jpg