Avoimen varhaiskasvaturyhmän kanssa kävimme retkellä läheisellä rannalla. Keräsimme mukaamme ihan tavallisen näköisiä kiviä, mutta osastolle päästyämme huomasimme, että jotain outoa näissä kivissä oli. Maalasimme kivet valkoisiksi, ja permanenttitussitaikasauva loihtikin kivistä ilmiselviä hattivatteja!

Hattivatit-normal.jpg

 

 

Käynnistäessämme ryhmiemme toimintaa kesän jälkeen totesimme lasten kanssa, että Tove Jansson oli syntynyt sata vuotta sitten ilahduttamaan tarinoillaan suomalaisia lapsia ja aikuisia. Itse asiassa, muumihahmot ovat tänä päivänä rakastettuja tarinoiden sankareita ihan missäpäin maailmaa tahaansa. Päätimme osallistua sata-vuotisjuhlallisuuksiin, ja ryhdyimme rakentamaan osastollemme pienimuotoista muumimmaailmaa. 

Muumit%2C%20koko%20n%C3%A4kym%C3%A4-norm

 

 

Muumimamma ja -pappa hypähtivät ikkunallemme.

Ikkuna%2C%20muumimamma...%20K-normal.jpg

 

 

Myös Muumipeikko ja Niiskuneiti tulivat supattelemaan salaisuuksiaan keskenään. Näköjään Nuuskamuikkunenkin ennätti reissuiltaan piipahtamaan meidän luokse.

Ikkuna%2Cniisku...%20K-normal.jpg

 

 

Ja tietysti muumimukit pääsivät myös esille.

Ikkuna%2C%20koko%20K-normal.jpg

 

 

Rakensimme lapsille leikkipaikan laminoimalla muumihahmoja, jotka sinitarrakiinnityksellä olivat valmiita temmeltämään muumimaisemissa.

Muumimaisema-normal.jpg

Muumikoti-normal.jpg

Uimahuone-normal.jpg

 

 

Juhlan kunniasksi lapset tekivät itselleen muumimitallit.

Mitallit-normal.jpg

 

 

Värityskuvia leikeltiin ja liimailtiin vesiväreillä maalatuille pohjille.

Muumimaalaus-normal.jpg

 

Pajon lueskeltiin myös muumitarinoita ja kuunneltiin lauluja. Laulujen sanoista löytyi kivoja runonpätkiä vielä lorupussiinkin.