Avoimen varhaiskasvatuksen tilat muuttuivat väliaikaisesti Korvatunturin sivutoimipisteeksi, jossa tonttutyövoimalla (ei siis lapsi-) syntyi koteihin toimitettavaa joulukoriste-esineistöä aivan urakalla (ei kuitenkaan urakkapalkalla, sillä tontut tunnetusti tekevät työnsä ilmaiseksi. Korvatunturin toimintahan on laajasti kansainvälistä arvostusta nauttivaa hyväntekeväisyysjärjestön työtä).

 

Tonttupajassa noudatetaan tietysti eettisiä arvoja, joten pelastimme kierrätykseen kirjahyllyn kulmasuojina toimineet tyroksikolmiot joulukuusiaskartelun materiaaliksi.

AVK%20joulu-14%20005.jpg

 

Nämä kierrätysmateriaalikuuset ovat kokeneet muodonmuutoksen wc-paperihylsyistä.

AVK%20joulu-14%20001.jpg

 

Kuusenpallot syntyivät kuitenkin ihan kartongista, silkkipaperista ja kontaktimuovista. Sen sijaan tähdet leikkelimme jo aiemmin vanhasta sadeviitasta.

AVK%20joulu-14%20009.jpg 

 

Pikkutonttujen kiikuilla sai vauhdit katonrajaan asti!

AVK%20joulu-14%20007.jpg

 

Vähän vanhemmille tontuille oli kasvanut jo hiukan partaa.

AVK%20joulu-14%20014.jpg

 

Punaiset taulutaideteokset tehtiin kuulamaalaustekniikalla.

AVK%20joulu-14%20004.jpg

 

Työpajassa vallitsi huikean jouluinen tunnelma. Tietysti joululaulut raikuivat lähes taukoamatta, ja välillä tontut pistivät tanssiksi. Musiikkia tuotettiin usein itse, ja toisinaan hommia tehtiin cd-levyjen säestyksellä. Joulumusiikin levyraadin voitti iloinen lastenlaulu "Joulu tarttuu käpälään".

 

Onneksi tonttujen työtä on myös leikki ja sille osuudelle annettinkin paljon painoarvoa. Tontut näyttävät viihtyvän hyvin kaikissa perinteisissä auto-, maja-, poni-, barbi-, koti-, kampaamo- jne, jne leikeissä. Vanhaa kunnon myrkkysienileikkiä varioitiin nyt niin, että tonttulapset keräsivät koriin erilaisia joulupalloja, joista yksi oli aina etukäteen määritelty ns.kuumaksi palloksi. "Näppejä polttelevan" pallon saatuaan tonttu joutui lopettamaan keräilyn, ja vuoro siirtyi seuraavalle punalakille.

AVK%20joulu-14%20013.jpg

 

AVK%20joulu-14%20002.jpg

 

Kaiken kiireen keskellä ennätettiin kuitenkin treenailla myös joulujuhlaohjelmistoa. Molempien ryhmien juhlissa oli lämmin ja leppoisa jouluinen tunnelma. Esitykset menivät hienosti, vaikka harjoitusaikaa ei hirmuisesti kerhoryhmille jää. Isommat kokoontuvat kolme kertaa viikossa ja penemmät vain kahdesti. Jouluharkkoja ei tietenkään voi aloittaa kovin aikaisin marraskuun puolella. Esitysten tasosta voi päätellä, että meidän tontut eivät ole mitenkään "tonttuja", vaan tosi viksua ja näppärää porukkaa, josta Joulupukkikin voi olla ylpeä.

AVK%2C%20Joulukuu%20-14%20044.jpg

 

Oma joulupalloni on iso tyllistä laskosteltu pompompallo.

tyllipompom%20005.jpg