Totesimme työparini kanssa, että ryhmillämme oli vast'ikään pukeutumisjuhlat, kun vietettiin muutama viikko sitten sadonkorjuujuhlia. Siis, päätimme sivuuttaa Halloween -juhlat tällä kertaa coolisti olan kohautuksella. Mutta mutta, Halloweenin lähestyessä alkoi kuulua puhetta, että "mulla ois aivan ihana kauhuasu" ja "saadaanhan me tuoda taas roolivaatteita". No, meidän ammattimme vaatimuksiin kuuluu osata ottaa huomioon lasten toiveet ja tarpeet, eikä idea kuullostanut ollenkaan kauhistuttavalta meidän aikuistenkaan mielestä. Niinpä kaivelimme taikurihatut päähän, ja hetkessä oli inspiroitu Ylläri Halloweenit. Onneksi parin vuoden takaiset kummituksetkin olivat palanneet hautuumaakeikoiltaan takaisin kaappiin, tietenkin entistä nuhjaantuneempina.

AVK%2C%20Halloween%20028.jpg

 

Meillä Suomessa keskustellaan, että onko Halloween -juhlat vain pelkkää hassua jenkkihapatusta. Jotkut ovat huolissaan hautautuuko pyhäinpäivä hömppään. Mielestäni molemmille juhlille on tilaa. Voisin kuvitella, että joskus tulevaisuudessa, vainajan roolissani, en ryhtyisi kovinkaan harmittelemaan, että " siellä ne vain juhlii, vaikka meikä makaa täällä painavan hautakiven alle litistettynä". Tai pilven reunalta katsellessani olisin kyllä tyytyväinen, kun näkisin, että alhaalla ei kuljeta murheen murtamina, vaan löytyy keinoja käsitellä hankaliakin asioita monesta näkökulmasta. Halloween ajoittuu myös mukavasti tähän kuraisen kurjaan ajankohtaan. Lieneekö sattumaa, että juhlien väriskaalaan on mustan vastapainoksi valikoitunut aurinkoinen oranssi.

Lasten kannalta pidän Halloweeniä tervetulleena pedagogisena apupakettina pelottavien asioiden käsittelyyn. Lapsille juhla toimii hieman sweet chili -efektillä. Chilisen kipristävät jännitysmomentit kompensoituvat yhteisellä hauskanpidolla ja herkkuhetkillä. Turvallisten aikuisten ja oman tutun kaveriporukan kanssa voi joskus olla yllättävän mutkatonta seviytyä jännittävistä asioista. Osastollemme oli rakennettu pitkä, lähes pimeä tunneli, ja rohkeimmat olivat valmiita heti kömpimään luolaan. Joku varovaisempi lapsi ennätti sanoa, että "minä en ainakaan tule mukaan", mutta hetken katseltuaan menoa olikin lpopulta se kaikkein innokkain luolan koluaja. 

Leikimme myös tuttua karkki tai kepponen -leikkiä. Hyvällä onnella sai karkin, vielä paremmalla tuurilla pääsi esittämään jotakin kamalaa otusta. Lopuksi istahdettiin hetkeksi juttelemaan. Kaikista kauheuksista selviytyneenä olikin helpottavan hauskaa tulla toisten eteen vaikkapa vetäisemään lempilaulunsa. 

Työparini taikoi koristeeksi oikean kurpitsalyhdyn.

AVK%2C%20Halloween%20035.jpg

 

AVK%2C%20Halloween%20037.jpg

 

Seinälle lehahti muutama halloweenhahmo.

AVK%2C%20Halloween%20-15%20001.jpg

 

Askartelimme kummituksia ja kurpitsoita.

AVK%2C%20Halloween%20031.jpg

 

AVK%2C%20Halloween%20034.jpg

 

Mainnoslehtisestä löytyi kuvarekvisiittaa.

AVK%2C%20Halloween%20039.jpg

Hauskaa meillä taas oli. Kyllä me suomalaiset varmastikin osaamme katsoa mikälaisia trendejä kopioimme maailmalta, siis mihin meillä on tilausta. Esimerkiksi kiitospäivä ei ole erityisemmin rantautunut Suomeen, vaikka sen taustalla on hyvinkin kaunis ja kannatettava ajatus, emme ehkä vain suostu pitämään kahta joulua peräkkäin. Taas Venäjällä erittäin tärkeässä asemassa oleva Naistenpäivä sijoittuu nykyään varsin tukevasti myös meidän kalentereihin. No, emmepä taida olla ihan itse keksineet jouluakaan sen enempää, kuin pääsiäistä. Siis tervetuloa vain kaikki maailman juhlavinkit - me valikoimme niistä parhaat. :)