Frozen - huurteinen seikkailu on saanut jatkoa. Elsa kumppaneineen on tullut hyörimään nyt meidän avoimen varhaiskasvatuksen osastoillemme. Alkoi käydä yhä ilmeisemmäksi, että Elsalle on löydyttävä paikka myös meidän tiloistamme. Koko syksyn on Frozen -kuume yltynyt yltymistään tyttövaltaisessa porukassamme. Tyttöjen garderoobit näyttävät sisältävän laajan kirjon Elsa ja Anna -vaatetusta. Löytyy mekkoa, paitaa, sukkaa, legginssiä ja tossua, kruunusta ja hiuskoruista puhumattakaan. Aamu on kait aloitettu syömällä Frozen -muroja ja illalla käytäneen nukkumaan Elsa -yöpaidassa huurteisen viileisiin lakanoihin (tuo täytyykin tarkistaa, että onko  Elsa -vuodevaatteet jo ilmestyneet markkinoille). Tarinasta löytyy toki hyvin myös poikien mielikuvitusta kutkuttavaa aineistoa jännittävän tarinan kiemuroista, vaikka esim. lumihirviötä, susia ja muita kammotuksia ei edes otettaisi huomioon. 

AVK%2023.1.-16%20030.jpg

 

Siispä ryhdyimme jäisen linnan rakennuspuuhiin. Lähikaupasta löytyi sopivat pahvilaatikot taloprojektiin. Vähän purkuhommia, teippausta, ja sitten vain lapsityövoimalla maalausurakkaa.

AVK%20Tammi-16%20001.jpg

 

Linnan huippuun löytyi vanhaa näytösrekvisiittaa Lumikuningatar -baletista. Joulupukki oli arvannut tuoda sopivasti väriskaalaan sointuvan kylpyammeen, niinpä siitä tulikin linnan ensimmäinen sisustuselementti. Arvatenkin kylpeminen tapahtuu aina hyytävän kylmässä vedessä, vai lieneekö ainoastaan lumikylpy mahdollista.

AVK%20Tammi-16%20013.jpg

 

Maalausoperaation jälkeen osastomme arkkitehdit suunnittelivat linnan ulkoisen visuaalisen ilmeen. Skyr -purkin kansista tuli hienot pyöröikkunat ja kimmeltävistä paljeteista löytyi lisähohtoa seinärakenteisiin. Lumihiutaleita tehtiin  levittämällä liimaa muovikalvon päälle  ja lisäämällä päälle suolaa ja hopeahilettä. Liiman kuivuttua irrottelimme hiutaleet ja liimasimme ne seinään. Sisätiloihin päällystimme väärän värisiä nukkekodinkalusteita hopeapaperilla (kiitos Karl Fazerin).

AVK%2023.1.-16%20019.jpg

 

Joululoman aikana yritin nähdä perinteisen suklaaherkutteluni jollakin tavalla positiivisessa valossa ja arvelin, että siitä parhaassa tapauksessa saattaisi koitua muutakin hyötyä, kuin vain lämmittävä kerros ihon alle pakkasten varalle. Oikein olin arvellut. Suklaarasian hopeisesta muovisolukosta tuli juuri sopiva parvekkeen kaide linnan yläkertaan.

AVK%2023.1.-16%20033.jpg

 

Linnamme saa tarvittaessa lisäannoksen jäistä tunnelmaa, kun päälle levitetään pala vaaleansinistä organzakangasta. Vaikuttavan näköinen lumihirviö vartioi valppaalla silmällään jäisen linnan rauhaa. Frozen -elokuvan loppumetreillä hirviöstä sukeutuu leppoisan näköinen lumimies sitä mukaa, kun Elsa oppii ymmärtämään, ettei hänenkään tarvitse olla tyly ja kalsea koko maailmaa kohtaan, kun hänellä on ympärillään oikeasti rakastavia ihmisiä. 

Jäätävän hieno linnamme alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Elokuvassa näyttävästi säkenöivät linnan potaat ovat vielä projektisuunnitteluasteella. Jotakin ratkaisua on jo näköpiirissä, ei nyt ehkä säkenöivää, mutta sanotaan vaikka, käytännöllistä. 

AVK%2023.1.-16%20023.jpg

 

Olemme etsineet netistä Frozen -hahmoja printtattavaksi ja laminoitavaksi. Jätskitikun myötä saimme leikkeihimme näppärät keppinuket, ja aika monta versiota on Huurteisesta tarinasta jo nähty. Olaf -lumiukko ja Sven -poro näyttävät nauttivan uudesta temmellyskentästään.

AVK%2023.1.-16%20032.jpg